تجزیه و تحلیل رویداد مالی

شماره: فصل چهارم - قسمت چهارم
مدرس: بهنام رجبی
زمان: 33 دقیقه
نحوه تماشا: یوتیوبی
دسته: آموزش مقدماتی حسابداری

how-watch-online-youtube-video-red
arrow-blue-down

تجزیه و تحلیل رویداد مالی در حسابداری

با سلام و درود خدمت کاربران عزیز مجموعه حساب تیوب، در قسمت سوم از فصل چهارم آموزش حسابداری مقدماتی قرار داریم، در این جلسه می خواهیم به موضوع تجزیه و تحلیل رویداد مالی بپردازیم. به تعریف حسابداری که شامل سه مرحله زیر است نگاهی بکنیم:

  • شناسایی
  • ثبت
  • گزارش

تجزیه و تحلیل رویداد مالی بین شناسایی و ثبت در این مرحله قرار می گیرد. قبل از شروع درباره موضوع این جلسه یک یادآوری درباره سه جلسه گذشته داشته باشیم. یک معادله حسابداری داریم که این معادله حسابداری شامل گروه حساب هایی است که در تصویر زیر مشاهده می کنید.

همچنین؛ فرمول سود و زیان که دو گروه حساب هزینه و درآمد را شامل می شود و آن را در تصویر زیر مشاهده می کنید.

و ساختار کدینگ حسابداری را مشاهده می کنید  به طوری که گروه حساب در مرحله اول، حساب کل در زیر مجموعه گروه حساب قرار می گیرد و سپس حساب معین و حساب تفصیلی که به ترتیب در زیر مجموعه ی یکدیگر قرار دارند.

مثال گروه حساب ها

مثال:

سطوح مختلف حساب

و موضوع اسناد مثبته را بررسی کردیم  و گفتیم اسنادی هستند که دلالت بر وقوع یک رویداد مالی دارند و مورد قبول شرکت ها می باشند. و ممکن است به شکل سندهای مختلفی باشند که در تصویر زیر وجود دارد.

انواع اسناد مثبته

همانطور اجزای سند حسابداری را بررسی کردیم و در نتیجه یک رویداد مالی شناسایی می شود و مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرد و سپس به صورت سند حسابداری ثبت می شود.

تجزیه و تحلیل رویداد مالی

تمرین اول:

آقای محبوبی در تاریخ 08/05/1402 موسسه حمل و نقل شاهیجان را تاسیس کرد، معاملات و عملیات مالی موسسه به شرح زیر است:

  • 08/05/1402- واریز مبلغ 000/000/7 ریال به عنوان سرمایه اولیه به حساب جاری شماره 824 نزد بانک سامان
  • 19/05/1402- خرید 10 عدد کامیون، جمعا به مبلغ 000/500/4 ریال و صدور چک شماره 560 در وجه فروشنده
  • 28/05/1402- خرید مبلغ 000/100 ریال ملزومات از حساب بانک سامان شماره 824
  • 15/06/1402- خرید تعدادی میز و صندلی به مبلغ 000/850 ریال به صورت نسیه از فروشگاه السا
  • 22/06/1402- صدور چک شماره 406 به مبلغ 000/600 ریال بابت پرداخت بخشی از بدهی به فروشگاه السا
  • 27/06/1402- فروش نسیه 000/350 ریال از اثاثه خریداری شده به صورت نسیه به قیمت خرید به شرکت آریا
  • 29/07/1402- دریافت بخشی از بدهی از شرکت آریا بابت فروش اثاثه به مبلغ 000/150 ریال
پاسخ (1):

واریز مبلغ 000/000/7 باعث افزایش دارایی و افزایش سرمایه شده است. واریز مبلغ باعث افزایش موجودی بانک شده است و موجودی بانک در زیر مجموعه دارایی جاری، موجودی نقد و بانک قرار دارد و حساب تفصیلی آن بانک سامان شماره 834 می باشد.(چون دارایی، ماهیت بدهکار دارد با افزایش بدهکار می شود)

با واریز پول به موجودی بانک سرمایه نیز افزایش پیدا کرده است و سرمایه در زیر مجموعه حقوق صاحبان سهام و خود سرمایه قرار دارد، حساب تفصیلی آن آقای محبوبی می باشد.(چون سرمایه، ماهیت بستانکار دارد با افزایش بستانکار می شود)

مثال اول ثبت سند حسابداری

ادامه مثال اول ثبت سند حسابداری

پاسخ (2) :

خرید 10 عدد کامیون باعث افزایش دارایی شده است، صدور چک باعث افزایش بدهی شده است. پس با خرید کامیون دارایی غیر جاری افزایش پیدا کرده است، کامیون در زیر مجموعه وسائط نقلیه، دارایی ثابت و دارایی غیر جاری قرار دارد.(چون دارایی، ماهیت بدهکار دارد با افزایش بدهکار می شود)

افزایش بدهی باعث افزایش بدهی جاری شده است که در زیر مجموعه آن حساب های پرداختنی و اسناد پرداختنی و آقای فرخی قرار دارد. (چون بدهی، ماهیت بستانکار دارد با افزایش بستانکار می شود)

مثال دوم ثبت سند حسابداری

ادامه مثال دوم ثبت سند حسابداری

پاسخ (3):

خرید ملزومات که هزینه محسوب می شود باعث کاهش حساب بانکی شده است پس دارایی جاری کاهش پیدا کرده است و سرمایه نیز کاهش پیدا می کند، دارایی جاری که در زیر مجموعه آن موجودی نقد و بانک و موجودی بانک ریالی و بانک سامان شماره 843 قرار دارد.(چون دارایی، ماهیت بدهکار دارد با کاهش بستانکار می شود)

هزینه های عملیاتی در قسمت گروه حساب قرار دارد که در زیر مجموعه آن هزینه های فعالیت، هزینه ملزومات، دفتر مرکزی قرار دارد.( چون هزینه، ماهیت بدهکار دارد با افزایش بدهکار می شود)

مثال سوم ثبت سند حسابداری

پاسخ (4):

خرید میز و صندلی باعث افزایش دارایی و افزایش بدهی شده است. به این صورت که میز و صندلی در دارایی غیر جاری قرار دارد و در زیر مجموعه دارایی جاری به ترتیب، دارایی ثابت، اثاثیه و منصوبات و میز و صندلی قرار دارد.(چون دارایی، ماهیت بدهکار دارد با افزایش بدهکار می شود)

با افزایش بدهی در مثال بالا بدهی های جاری افزایش پیدا کرده است که در زیر مجموعه آن حساب ها و اسناد پرداختنی، حساب های پرداختنی و فروشگاه السا می باشد.(چون بدهی، ماهیت بستانکار دارد با افزایش بستانکار می شود)

مثال چهارم ثبت سند حسابداری

پاسخ (5):

پرداخت بخشی از بدهی باعث کاهش بدهی می شود از طرفی پرداخت چک نیز خود یک بدهی محسوب می شود پس بدهی افزایش پیدا می کند. کاهش بدهی باعث کاهش بدهی های جاری می شود و در زیر مجموعه آن حساب ها و اسناد پرداختنی، حساب های پرداختنی و فروشگاه السا قرار دارد.( چون بدهی، ماهیت بستانکار دارد با کاهش بدهکار می شود)

   افزایش بدهی باعث افزایش بدهی های جاری می شود و در زیر مجموعه آن حساب ها و اسناد پرداختنی، اسناد پرداختنی و فروشگاه السا قرار دارد.

مثال پنجم ثبت سند حسابداری

پاسخ (6):

فروش نسیه به شرکت آریا باعث افزایش دارایی و افزایش سرمایه شده است.  در واقع دارایی های جاری در گروه حساب و زیر مجموعه آن حساب ها و اسناد دریافتنی، حساب های دریافتنی و شرکت آریا قرار دارد.(چون دارایی، ماهیت بدهکار دارد با افزایش بدهکار می شود)

با افزایش سرمایه، درآمد در گروه حساب و فروش و فروش کالا در زیر مجموعه های آن به ترتیب قرار دارند.(چون سرمایه، ماهیت بستانکار دارد با افزایش بستانکار می شود)

مثال ششم ثبت سند حسابداری

پاسخ (7):

دریافت پول به صورت نقدی باعث افزایش دارایی و کاهش طلب ما از شرکت می شود پس دارایی دوباره کاهش پیدا می کند. در بخش کاهش دارایی  در بخش گروه حساب دارایی های جاری قرار دارد و در زیر مجموعه آن حساب ها و اسناد دریافتنی، حساب های دریافتنی و شرکت آریا قرار دارد. (چون دارایی، ماهیت بدهکار دارد با کاهش بستانکار میشود)

در بخش افزایش دارایی در قسمت گروه حساب دارایی جاری قرار دارد و در زیر مجموعه آن موجودی نقد و بانک، موجودی صندوق ریالی و صندوق مرکزی قرار دارد.(چون دارایی، ماهیت بدهکار دارد با افزایش بدهکار می شود)

مثال هفتم ثبت سند حسابداری

نظرات

8 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • صبا فدایی
    2023-08-30 12:52

    سلام عذر میخام عدد هایی که در مسئله ها در سایت گذاشتید به صورت برعکس گذاشته شده

    پاسخ
  • افشاری
    2023-08-30 12:51

    سلام و عرض ادب خیلی عالی توضیح دادین جناب رجبی من اموزشهای سپیدارتون هم دیده بودم و خیلی استفاده کردم امیدوارم همیشه سربلند و پیروز باشید.

    پاسخ
    • سلام افشاری عزیز
      متشکرم از همراهی و حسن نظر شما، خوشحالم که در طی این مسیر همراه ما بوده اید.

  • مینو
    2023-08-30 12:47

    سلام خسته نباشید ببخشید دوره های پیشرفته رو کی در سایت میزارید؟

    پاسخ
    • سلام مینو عزیز
      خیلی عجله نکنید 🙂
      فعلا در ضبط دوره های رایگان هستیم.
      سپاس از همراهی شما

  • Navid 71
    2023-08-30 12:44

    با عرض سلام و خسته نباشید به مجموعه حساب تیوب من اموزشهای شمارو دیدم و خیلی خوشم اومد همیشه در کارتون موفق و پیروز باشید

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

اشتراک گذاری

آموزش های مرتبط

بالا
بالا
محتوا
محتوا
نظرات
نظرات
اشتراک
اشتراک