همه چیز درباره کدینگ حسابداری
با عرض سلام به همراهان عزیز سایت حساب تیوب، در قسمت چهارم از فصل هفتم آموزش حسابداری مقدماتی قرار داریم و در این جلسه می خواهیم به موضوع تعریف کدینگ حسابداری در سپیدار بپردازیم.
نحوه تعریف کدینگ حسابداری به صورت اتوماتیک
برای تعریف کدینگ حسابداری وارد قسمت حسابداری و بخش درختواره حساب ها می شویم.
نرم افزار سپیدار در حالت عادی به صورت خام می باشد و کدینگی در آن تعریف نشده است. برای تعریف کدینگ می توانیم از کدینگ آماده نرم افزار سپیدار استفاده کنیم یا کدینگ را به صورت دستی تعریف کنیم. برای استفاده از کدینگ پیش فرض سپیدار روی گوی مشخص شده در تصویر زیر کلیک می کنیم.
گزینه ی درج حساب های پیش فرض سپیدار را می زنیم و با توجه به زمینه فعالیت مد نظر خود یکی از کدینگ های شرکت بازرگانی، خدماتی، تولیدی و پیمانکاری را انتخاب میکنیم.
برای مثال کدینگ شرکت بازرگانی را انتخاب می کنیم:
در صورت انتخاب کدینگ پیش فرض سپیدار می توانیم تغییراتی را در آن به وجود بیاوریم مثلا حسابی را حذف و یا به آن اضافه کنیم. برای حذف آن روی حساب مورد نظر کلیک راست می کنیم و گزینه حذف را انتخاب می کنیم و برای اضافه کردن حساب روی گزینه جدید کلیک می کنیم و در قسمت نوع حساب یکی از گزینه های گروه، کل یا معین را انتخاب می کنیم و در قسمت کد با توجه به درختواره حساب ها با توجه به کد گروه حساب و یا حساب کل و یا معین آن کد آخرین حساب را می بینیم و کد بعد از آن را وارد می کنیم. برای تعریف دستی حساب ها نیز به همین صورت عمل می کنیم یعنی روی گزینه حساب ها کلیک راست می کنیم و گروه حساب و حساب کل و معین خود را طبق کد بندی که وارد می کنیم تعریف می کنیم.
ویژگی های حساب معین
کنترل ماهیت طی دوره:
بعضی از حساب ها مانند موجودی نقد و بانک یا موجودی صندوق به علت ماهیت بدهکاری که دارند همیشه یک مانده بدهکار دارند و نباید خلاف ماهیت شوند اما ممکن است در بعضی مواقع مانده ما بستانکار باشد یعنی در بانک یا صندوق موجودی وجود نداشته است اما در سیستم برداشت ثبت کرده باشیم و مانده بستانکار شده باشد اما در حقیقت این امر امکان پذیر نیست و همچنین در حسابداری هم امکان پذیر نیست و نمی توانیم از مانده صفر یا منفی برداشتی داشته باشیم بنابراین سپیدار یک کنترلی انجام می دهد و ما را از موجودی منفی یا صفر مطلع می کند پس اگر می خواهید این کنترل برای شما فعال باشد تیک کنترل ماهیت طی دوره را فعال کنید.
تفصیلی پذیر:
درختواره حساب ها در سپیدار دارای چهار سطح گروه حساب، حساب کل، حساب معین و حساب تفصیلی می باشد. حساب های تفصیلی به علت شناور بودن در درختواره سپیدار نشان داده نمی شود. بعضی از حساب های معین نیازی به حساب تفصیلی ندارند بنابراین تیک تفصیلی را در این حساب ها غیر فعال می کنیم اما برای حساب هایی که نیاز است تفصیلی تعریف کنیم در این بخش تیک را برای آن حساب ها فعال می کنیم.
ارزی:
در سپیدار می توانیم سند های خود را هم به صورت ارزی و هم به صورت ریالی ثبت کنیم در این صورت تیک ارزی را در این قسمت فعال می کنیم.
پیگیری:
این بخش امکان گزارش گیری مضاعف برای یک سری حساب ها را به ما می دهد مثلا هنگامی که از حساب چک های دریافتنی نزد صندوق استفاده کنیم دوتا فیلد اضافه برای ما ایجاد می شود به اسم تاریخ پیگیری و شماره پیگیری، بنابراین یک کنترل مضاعفی می توانیم روی آن حساب داشته باشیم.
تسعیر پذیر:
برای حساب های ارزی می توانیم سند تسعیر ارز صادر کنیم که در دوره های پیشرفته این مورد آموزش داده می شود.
نحوه حذف کدینگ پیش فرض درختواره حساب ها
برای حذف کدینگ پیش فرض روی گوی سبز رنگ کلیک راست می کنیم و گزینه حذف کلیه حساب ها را می زنیم.
نحوه کدینگ حسابداری به صورت دستی
ابتدا نوع حساب خود را که یکی از موارد گروه حساب، حساب کل یا معین می باشد را انتخاب می کنیم. اگر گروه حساب باشد نیازی به حساب سر شاخه ندارد اما اگر حساب کل یا معین باشد باید سر شاخه آن را انتخاب کنیم. سپس کد مورد نظر خود و عنوان حساب را وارد می کنیم و ذخیره می کنیم.
فهرست حساب های تفصیلی
- طرف حساب ها
- تفصیلی سایر
- قرارداد پیمانکاری
- مرکز هزینه
- سفارش خرید
- حساب بانکی
- صندوق
- کارتخوان
نحوه تعریف طرف حساب جدید
برای مثال برای تعریف طرف حساب جدید وارد ماژول شرکت و قسمت طرف حساب جدید می شویم و مانند تصویر زیر طرف حساب خود را تعریف می کنیم.
ممنون که تا انتهای متن همراه ما بودید لطفا جهت حمایت از ما شبکه های اجتماعی زیر را دنبال کنید.
2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
بسیار مفید بود ممنون از توضیحاتتون
سلام پریسا عزیز
خوشحالیم که همراه ما هستید.