با عرض سلام به همراهان عزیز مجموعه حساب تیوب، در قسمت سوم از فصل سوم آموزش حسابداری مقدماتی قرار داریم. در این جلسه به بررسی حساب های موقت و دائم می پردازیم. با یک مثال ساده شروع می کنیم؛ انسان ها در طول زندگی خود دوره های مختلفی را طی می کنند مثلا از یک سال تا پنجاه سالگی و از پنجاه سالگی تا نود سالگی سه دوره مختلف سنی است که انسان ها طی می کنند و واحد اندازه گیری آن سال می باشد؛ یکی از چیزهایی که در معرفی خود به کار می بریم سن خود است.
یک کسب و کار را در نظر بگیرید که یک سال از شروع آن کسب و کار میگذرد و بعد از مدتی شروع به پیشرفت و توسعه می کند و سن آن به شصت سال می سد؛ پس کسب و کارها نیز مانند انسان دارای سن و سال می باشند وبا معیاری به نام سال اندازه گیری می شوند اما در حسابداری به آن دوره مالی یا سال مالی می گویند. حساب ها از نظر میزان عمر به دو نوع تقسیم می شوند.
انواع حساب از نظر میزان عمر
- حساب های دائم
- حساب های موقت
در جلسه گذشته یاد گرفتیم حساب ها سطح های مختلفی دارند مثل گروه حساب، حساب کل، حساب معین و حساب تفصیلی پس در اینجا منظور از حساب کدام حساب است؟ در اینجا منظور از حساب همه ی سطوح حساب است؛ همه ی حساب ها می توانند در این دسته بندی قرار بگیرند.
تعریف حساب های دائم
به حساب هایی گفته می شود که در پایان دوره مالی، مانده آن ها بسته (صفر) نمی شود و مانده آن ها به دوره مالی بعدی منتقل می شود.
انواع گروه حساب های دائم
- دارایی های جاری
- دارایی های غیر جاری
- بدهی های جاری
- بدهی های غیر جاری
- حقوق صاحبان سهام
تعریف حساب های موقت
به حساب هایی گفته می شود که عمر آن ها در پایان دوره مالی به اتمام می رسد. (صفر میشوند)
انواع گروه حساب های موقت
- درآمد
- هزینه
مقایسه حساب های دائم و موقت
حساب های دائم
- عمرشان تا پایان عمر آن کسب و کار ادامه دارد.
- نام دیگر آن ها حساب های ترازنامه است.
- در صورت مالی ترازنامه استفاده می شوند.
حساب های موقت
- عمر آن ها در پایان دوره مالی به اتمام می رسد و مانده آن ها صفر می شود.
- نام دیگر آن ها حساب های سود و زیانی است.
- در صورت مالی سود و زیان استفاده می شوند.
تمرین: قبل تر گفتید هر سه مورد زیر می توانند ترازنامه ای و سود وزیانی باشند:
- گروه حساب ها
- حساب های کل
- حساب های معین
اگر گروه حسابی از نوع دائم باشد، حساب های کل و معین زیر مجموعه آن هم دائم هستند؟ پاسخ: بله، ویژگی دائم و موقت بودن حالت وراثتی دارد یعنی اگر نمودار شاخه ای زیر را در نظر بگیریم اگر مثلا گروه حساب دائم باشد حساب های کل زیر مجموعه آن دائم هستند و حساب های معین زیر مجموعه آن نیز دائم هستند.
در جلسه بعدی با موضوع ماهیت بدهکار و بستانکار همراه باشید؛ همچنین در شبکه های اجتماعی زیر ما را دنبال کنید.
19 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
سلام ، خدا قوت میخواستم بابت آموزشهای خوبتون و تلاشهاتون جهت تهیه این محتوای آموزشی بسیار خوب تشکر و قدردانی کنم از خدمتتون جناب رجبی بزرگوار. آرزوی سلامتی و موفقیت روز افزون برای حضرتعالی و تیم سخت کوش حساب تیوب دارم.
سلام محمد حسن عزیز
سپاس از محبت و همراهی شما
پیشرفتتون همیشگی 🌺
مرسی از آموزش خوبتون قبلا یه دوره برای حسابداری رفته بودم و خیلی گیج بودم ولی با توضیحات خوب و کامل شما تمام موضوعات رو کاملا متوجه میشم.سوال من اینه که کسی اگر بخاد وارد بازار کار بشه آیا میتونه بدون گذروندن آکادمیک به یک حسابدار خوب تبدیل بشه؟یا برنامه اکادمیک هم داشته باشیم؟من کاملا صفر هستم
سلام مینا عزیز
خوشحالیم که ویدیو ها آاموزشی برای شما مفید بوده اند؛ منظورتون از برنامه آکادمیک گذراندن دوره آموزشی است؟
به نظر من قطعا گذراندن دوره های آموزشی قبل از ورود به بازار کار مفید است و مبنای به وجود آمدن حساب تیوب نیز از همین تفکر شکل گرفته است.
من حسابداری رو تجربی یاد گرفتم و دارم انجام میدم و دوستم هم به همین شکله. به نظر من با همین سایت حساب تیوب برو جلو و به سطح مطلوبی که رسیدی برای شروع کار میتونی به عنوان کمک حسابدار مشغول به کار بشی. زرنگ باشی توی یک سال کل کار میاد دستت و میتونی به عنوان حسابدار مشغول بشی.
سلام
در تعریف حساب های موقت نوشتید که حساب هایی که عمر انها در پایان دوره مالی به اتمام میرسند و صفر می شوند زیر گروهشم درامد و هزینه
یعنی تمام هزینه هایی که در یک سال انجام میدیم در پایان سال صفر میشه و به سال بعدی منتقل نمیشه؟؟
سلام کاربر گرامی
بله اما به این معنی نیست که موجودی یک حساب بدون منطق و حساب و کتاب صفر میشود و از بین میرود، حتما در آینده اموزشی برای بستن حساب ها قرار خواهیم داد.
سپاس از همراهی شما
مرسی از جوابت عزیزم🌹امیدوارم همینطور باشه
با سلام و وقت بخیر میشه نحوه بستن حساب رو آموزشش رو در سایت بزارید.
سلام محدثه عزیز
در اینده حتما در برنامه قرار دارد.
سپاس از همراهی شما
سلام من آموزشهای سایتتون نگاه کردم و خوشم اومد می خواستم بدونم امکانش هست درباره سامانه مودیان کلیپ آموزشی بذارید در سایت ممنونم
سلام سحر عزیز
در رابطه با سامانه مودیان حتما آموزشی در سایت قرار خواهیم داد.
سپاس از همراهی شما
سلام اقای رجبی خسته نباشید
ای کاش کلیپ های آموزشی خودتون رو در کانال تلگرام هم منتشر می کردید اینجوری نیاز به فیلترشکن هم نداشتیم اما در هر صورت آموزش هاتون بسیار مفید و کاربردی بود برای من انشالله هرجا هستید موفق باشید.
سلام رحمانی عزیز
متاسفانه فعلا امکان ارائه آموزش ها در کانال تلگرام وجود ندارد و فقط از طریق یوتیوب میتوانید ویدیو ها را تماشا کنید؛ اما در انده برای این موضوع نیز راهکاری ارائه خواهیم داد.
سپاس از همراهی شما
مرسی از اینکه مطالب رو بسیار کامل توضیح میدید. موفق باشید.
سلام سارا عزیز
سپاس از حسن نظر شما
با عرض خسته نباشید همکار عزیز
سلام مرادی عزیز
سپاس از همراهی شما