با سلام خدمت همراهان عزیز سایت حساب تیوب به قسمت اول از فصل دوم آموزش حسابداری مقدماتی خوش آمدید. در این قسمت می خواهیم به معادله حسابداری بپردازیم. قبل از دیدن این آموزش پیشنهاد می کنم ابتدا فصل اول آموزش حسابداری مقدماتی را مشاهده کنید. توضیحات معادله اساسی حسابداری را با یک مثال شروع می کنیم.
داستان معادله حسابداری
یک فردی به اسم مجید تصمیم می گیرد فروشگاهی را احداث کند، هزینه احداث این فروشگاه مبلغ 35/000/000 تومان می باشد اما سرمایه مجید 20/000/000 تومان است. در این صورت مجید 15/000/000 تومان کسری بودجه دارد.
او به بانک مراجعه می کند و 15/000/000 تومان از بانک وام می گیرد. پس سرمایه مجید 20/000/000 تومان، 15/000/000 وام، مقدار پول فعلی مجید 35/000/000 تومان است و مبلغ احداث فروشگاه نیز همین مبلغ است.
او فروشگاه خود را احداث می کند. اما ارتباط مثال فوق با معادله حسابداری چیست؟ رویداد های مالی که در مثال بالا مطرح شده است به این صورت است:
در واقع در معادله حسابداری پول مجید سرمایه، وامی که دریافت کرد بدهی و فروشگاهی که احداث کرد دارایی مجید شناخته می شود. در واقع معادله حسابداری از سه اجزای زیر تشکیل شده است:
تمام فعالیت هایی که در شرکت ها یا در فعالیت های زندگی روزمره خود انجام می دهیم در معادله حسابداری یافت می شود و تمام رویداد های مالی در معادله اساسی تاثیر می گذارند. به مثال های زیر توجه کنید:
مثال اول: مجید از دوست خود پول قرض کرد و ماشین حمل بستنی خرید.
در این مثال پولی که مجید قرض کرده است باعث افزایش بدهی و خرید ماشین حمل بستنی باعث افزایش دارایی او در معادله حسابداری می شود. باید به این نکته توجه کرد که در معادله حسابداری همیشه جمع بدهی و سرمایه با دارایی برابر است.
مثال دوم: مجید کمی از حساب شخصی خود جهت توسعه به حساب فروشگاه پول واریز کرد. در واقع پولی که مجید به حساب فروشگاه واریز کرده است سرمایه فروشگاه را بالا برده است همچنین افزایش سرمایه باعث افزایش دارایی نیز شده است.
مثال سوم: مجید قسط اول وام خود را به بانک پرداخت کرد. هنگامی که مجید قسط خود را پرداخت کند از بدهی او کم می شود همچنین پرداخت قسط از دارایی فروشگاه نیز کم می کند به این صورت معادله حسابداری همچنان برقرار است .
مثال چهارم: مجید کمی از حساب فروشگاه برای امور شخصی برداشت کرد. برداشت مجید باعث کاهش سرمایه و دارایی او شده است.
مثال پنجم: مجید از حساب فروشگاه برای فروشگاه یخچال بستنی خرید. در مثال فوق خرید یخچال در سرمایه و بدهی تاثیری نذاشته است، حساب بانکی مجید کاهش پیدا کرده که به معنای کاهش دارایی و به همان میزان دارایی یعنی خرید یخچال افزایش پیدا کرده است یعنی دارایی از وجه نقد به یخچال تغییر پیدا کرده است.
از اینکه تا آخر این متن همراه ما بوده اید از شما سپاس گذاریم، از شما می خواهیم در آموزش های بعدی در قسمت های بعدی آموزش حسابداری مقدماتی همراه ما باشید. شبکه های اجتماعی زیر را دنبال کنید، همچنین شما می توانید ویدیوهای آموزشی کامل را در یوتیوب مجموعه حساب تیوب نیز تماشا کنید.
8 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
سلام وقتتون بخیر سوالی داشتم ازتون آموزش هایی که قرار دادید مطالبی هستند که در دانشگاه ها تدریس میکنند؟ چون من خودم ترم اول دانشگاه هستم می خواستم بدونم مطالب شما بدرد من میخوره یا خیر.
سلام شهسواری عزیز
فن حسابداری و اصول و استاندارد های حسابداری در هر نوع آموزش به یک شکل است، اما موسسات مختلف، مثل دانشگاه و یا اموزشگاه های مستقل دیگر هر کدام به نوبه خود ممکن است تغییری در سرفصل های اموزشی ایجاد کنند.
هدف دوره های حساب تیوب و دوره های دانشگاه و دوره های دیگر موسسات آموختن علم و فن حسابداری به هنرجویان است.
من در حساب تیوب سعی کردم تا جای ممکن از حواشی و مواردی که هنرجویان نیاز ندارند دوری کنم و با هدف ورود هنرجو به بازار کار و با هدف شروع از صفر سرفصل های اموزشی را برای شما چیده ام و به شخصه با سرفصل ها و نحوه ارائه و تدریس دانشگاه خیلی موافق نیستم.
سپاس از همراهی شما
واقعا خوشحالم که سایت شمارو دیدم خیلی دنبال سایتی گشتم که حسابداری رو به زبون ساده آموزش بده ممنون که آموزش هاتونو رایگان در اختیارمون میزارید
سلام شکوفه عزیز
ممنون بابت نظر مثبت و همراهی شما
سلام و عرض خسته نباشید به مجموعه حساب تیوب
می خواستم بدونم آیا امکانش هست که کلیپ های شمارو در جایی به غیر از یوتیوب دانلود کرد؟
سلام مهسا عزیز
فعلا خیر اما در آینده این امکان را فراهم خواهیم کرد.
سلام
من سایت شمارو به تازگی دیدم واقعا آموزش هاتون بی نظیره همیشه موفق باشید
سلام پورسا عزیز
خوشحالم که ویدیو ها برای شما مفید بوده است.
سپاس از همراهی شما