هدف و اهمیت حسابداری هزینه

شماره: فصل یازدهم - قسمت سوم
مدرس: بهنام رجبی
زمان: 16 دقیقه
view

دسته بندی: آموزش حسابداری

برای حمایت از ما ویدئو ها را در یوتیوب تماشا کنید

arrow-blue-down

هدف و اهمیت حسابداری هزینه

با عرض سلام به کاربران عزیز سایت حساب تیوب، در قسمت سوم از فصل یازدهم آموزش حسابداری مقدماتی قرار داریم و در این جلسه به هدف و اهمیت حسابداری هزینه می پردازیم. در جلسه گذشته درباره اهمیت حسابداری هزینه صحبت کردیم و طبقه بندی های مختلف آن را بررسی کردیم، در این جلسه با ذکر یک مثال، هدف و اهمیت حسابداری هزینه را به شما نشان می دهیم.

یک محصول مانند دوغ آلیس را در نظر بگیرید، برای تولید این محصول به موارد زیر نیاز داریم:

  • مواد مستقیم
  • دستمزد مستقیم
  • سربار جذب شده

نحوه به دست آوردن سود ناخالص

اگر موارد بالا در تولید محصول را به دست بیاوریم در واقع بهای تمام شده کالا را به دست آورده ایم، فرض کنیم بهای تمام شده ی کالا مبلغ 42،000 ریال است، اگر این شرکت محصول خود را به مبلغ 50،000 ریال بفروشد با کسر کردن بهای تمام شده از مبلغ فروش، سود نا خالص که مبلغ آن 8،000 را به دست می آوریم.

تحلیل مواد مستقیم

در تولید محصول دوغ آلیس، مواد مستقیم از مواد اولیه مانند بطری پلاستیکی، برچسب تبلیغاتی و دوغ مایع تشکیل شده است. اگر بخواهیم هزینه های تولید را کاهش دهیم باید به بررسی دقیق این مواد اولیه بپردازیم. مثلا بطری پلاستیکی از سه شرکت زیر با مبلغ خرید متفاوت تهیه می شود:

  • سبلان صنعت     5،000 ریال
  • سیما پلاست     45،00 ریال
  • آریا پلاست زمان  48،00 ریال

با توجه به اطلاعات و مبالغ خرید متفاوت شرکت های بالا، متوجه می شویم که شرکت سیما پلاست با مبلغ کمتر و کیفیت یکسان می تواند بطری پلاستیکی را به ما ارائه دهد، در واقع کاهش هزینه های مواد اولیه یکی از راه های کاهش هزینه های تولید است که ما می توانیم با بررسی مواد اولیه و قیمت خرید آن ها از تامین کنندگان مختلف، بهترین گزینه از نظر قیمت و کیفیت را انتخاب کنیم.

تحلیل دستمزد مستقیم

فرض کنیم دستمزد مستقیم به دو نفر از پرسنل کارخانه به نام علی و سعید جمعا مبلغ 20،000 ریال است، حال اگر عملکرد این دو نفر را بررسی کنیم و مقدار حقوق دریافتی آن ها نسبت به میزان کارکرد آن ها را بسنجیم، بر اساس بررسی های انجام شده متوجه می شویم سعید به ساعات کارکرد کمتری نیاز دارد، پس اگر ساعات کاری او را کاهش دهیم می توانیم حقوق او را نیز کاهش دهیم، این امر به کاهش هزینه های تولید کمک بسیاری خواهد کرد.

مثال:

فرض کنید شرکت آلیس در فروردین ماه سال 1403 تعداد 150،000 عدد از دوغ خود را به فروش رساند، میزان فروش این شرکت را قبل و بعد از انجام فرآیند کنترل هزینه به دست آورید و با یکدیگر مقایسه کنید.

1،200،000،000=150،0000*8،000   قبل

1،312،500،000=150،000*8،750     بعد

112،500،000=1،200،000،000*1،312،500،000   مقایسه

ممنون که تا انتهای متن همراه ما بودید لطفا در شبکه های اجتماعی حساب تیوب ما را دنبال و حمایت کنید.

نظرات

2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

اشتراک گذاری

آموزش های مرتبط

ویدیو
ویدیو
فهرست
فهرست
نظرات
نظرات
اشتراک
اشتراک