پرسش و پاسخ فروش در حسابداری
با عرض سلام به همراهان خوب مجموعه حساب تیوب، در قسمت یازدهم از فصل دهم آموزش حسابداری مقدماتی قرار داریم و در این جلسه به پرسش و پاسخ فروش در حسابداری می پردازیم.
سوال شماره: 1
هدف حسابداری فروش چیست؟ چرا ما باید به آن مسلط شویم؟
حسابداری فروش شاخه ای جدا از حسابداری نیست اما امروزه با پیشرفت علم حسابداری و به وجود آمدن نرم افزار های حسابداری، شاخه های مختلف حسابداری به طور جداگانه در این نرم افزار ها ثبت شده اند مثلا حسابداری فروش، حسابداری انبار یا حسابداری حقوق و دستمزد و… هر کدام در بخش مشخصی از نرم افزار قرار دارند که می توانند توسط یک نفر یا چندین نفر اداره شوند. هدف حسابداری فروش این است که تمامی رویداد های مرتبط با فروش در یک مجموعه شناسایی و ثبت شود، از این جهت حسابداری فروش که بخشی از حسابداری می باشد و تمامی شرکت ها دارای این بخش هستند بسیار حائز اهمیت است.
سوال شماره: 2
کاربرد حسابداری فروش در چیست؟
حسابداری فروش گزارش و خروجی های خوبی از رویداد های فروش یک کسب و کار به ما ارائه می دهد و در تصمیم گیری های مدیران می تواند بسیار مفید و کارآمد باشد.
سوال شماره: 3
آیا روش دائمی و ادواری در ثبت اسناد حسابداری فروش تاثیر دارد؟
خیر، در اسناد حسابداری فروش تاثیر ندارد اما در انبار آن تاثیر می گذارد.
سوال شماره: 4
واحد حسابداری فروش در کدام دسته از سازمان ها وجود دارد؟
در همه شرکت ها مانند پیمانکاری، تولیدی، بازرگانی و خدماتی وجود دارد. اما در موسساتی که فعالیت غیر تجاری دارند مانند خیریه، موسسات دولتی و … وجود ندارد.
سوال شماره: 5
آیا حسابداری بخش فروش، بازار کار مناسبی دارد؟
بله، بازار کار مناسبی دارد چون در اکثر شرکت ها حسابداری فروش وجود دارد.
سوال شماره: 6
برای یادگیری بیشتر حسابداری فروش و ارتباط آن با سایر بخش های حسابداری و عملیات افتتاحیه و اختتامیه به چه منابع آموزشی مراجعه کنم؟
بعد از پایان دوره مقدماتی، دوره های پیشرفته در سایت قرار می گیرد در این دوره مباحث عملی و تئوری مورد بررسی قرار می گیرد.
سوال شماره: 7
آیا امکان دارد یک شخص همزمان هم حسابدار سایر بخش ها باشد و هم حسابدار فروش؟
بله، نحوه فعالیت شرکت های مختلف متفاوت می باشد بنابراین وظایف اشخاص نیز متفاوت است و یک شخص می تواند هم زمان مسئولیت چند بخش را به عهده بگیرد.
سوال شماره: 8
آیا حسابداری فروش، وظیفه فروش کالا و خدمات و ارتباط با مشتریان را بر عهده دارد؟
حسابدار فروش وظیفه فروش کالا و خدمات را به عهده ندارد و فروش کالا به عهده فروشنده می باشد. ارتباط با مشتریان نیز وظیفه حسابداری فروش نمی باشد اما ممکن است در برخی مواقع ممکن است پیگیری های مالی برای تسویه توسط حسابدار فروش انجام شود.
سوال شماره: 9
تفاوت حسابداری فروش در شرکت های تولیدی، بازرگانی، خدماتی را شرح بدهید.
اسناد فروش در کلیه شرکت ها ثابت می باشد اما حسابداری فروش از جهت ساختار شرکت های مختلف می تواند متفاوت باشد مثلا در شرکت خدماتی، حسابدار فروش دیگر با بخش انبار ارتباط ندارد اما در بخش بازرگانی بخش انبار وجود دارد و باید کنترل های لازم در بخش انبار انجام شود، در واقع حسابداری فروش در بخش ارتباطات آن تفاوت وجود دارد.
سوال شماره: 10
فروش خالص و ناخالص چیست؟ توضیح دهید.
فروش ناخالص فقط مقدار فروش را مشخص می کند اما فروش خالص با کسر هزینه های دیگر مثلا اگر تخفیف در فروش اعمال شده باشد یا برگشت فروش انجام شده باشد، آن را از فروش کسر می کند و سپس میزان فروش را نشان می دهد که به آن فروش خالص می گوییم.
ممنون که تا انتهای متن همراه ما بودید لطفا جهت حمایت از ما در شبکه های اجتماعی زیر ما را دنبال کنید.