با عرض سلام به کاربران عزیز مجموعه حساب تیوب، در قسمت دوازدهم از فصل پنجم آموزش حسابداری مقدماتی قرار داریم و در این جلسه می خواهیم به موضوع اصل عینیت بپردازیم.
تعریف اصل عینیت (اصل بی طرفیت)
اصل عینیت یا اصل بی طرفانه، مکمل اصل افشای کامل است و در این اصل اشاره می کند ما در عین این که باید تمامی اطلاعات را به صورت کامل ارائه دهیم، در تجزیه و تحلیل گزارشات نیز نگاهی بی طرفانه و مستقل داشته باشیم.
با توجه به این اصل، تحلیل ها و گزارشات باید کاملا صادقانه و مستقل و خارج از هر جبهه ای تهیه و به استفاده کننده گان ارائه شوند.
مثال اول:
یک شرکت که قصد دارد یک وسیله نقلیه اضافی را برای کسب و کار خود تهیه کند و آن را از طریق یک بانک تامین مالی کند، قبل از دریافت وجه نقد باید گزارشات مالی خود را به بانک ارائه دهد. اگر کارمند حسابداری شرکت گزارشات مالی را از سیستم حسابداری چاپ کند و ارائه دهد، بانک احتمالا درخواست تامین مالی برای وسیله نقلیه را رد خواهد کرد، زیرا اصل عینیت نقض شده است. اما اگر گزارشات مالی توسط یک شرکت مستقل تهیه شود، بانک احتمالا درخواست شرکت را برای تامین مالی وسیله نقلیه پذیرفته تر خواهد کرد، زیرا حساب ها بدون تعصب و نظرات تهیه شده و مورد قبول بانک قرار خواهند گرفت.
مثال دوم:
فرید یک حسابدار است که به عنوان مدیر مالی در “شرکت فناوری های نوین” مشغول بود. او از شرکت جدا می شود زیرا پیشنهاد شغل بهتری از یک شرکت حسابرسی به نام “حسابرسان تراز امید” به او داده شده است. چند ماه بعد، فرید به عنوان مسئول حسابرسی بر روی شرکت قبلی خود “فناوری های نوین” منصوب می شود. این کار یک نقض اصول حسابداری، از جمله اصل عینیت است.
مثال سوم:
حسابدار شرکت، با مدیرعامل رابطه نزدیکی دارد و مدیرعامل از او درخواست می کند در تهیه گزارشات مالی برای جلب نظر سهام داران میزان ارزیابی مجدد دارایی ها را کمی افزایش و بزرگ نمایی کند و در گزارشات تحلیلی و پیش بینی ها از آینده آن ها نیز از بزرگ نمایی استفاده کند تا بتواند امتیازاتی از هیئت مدیره دریافت کند، ای کار نقض آشکار اصل افشای کامل و اصل عینیت (بی طرفی) است.
5 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
ممنون از تدریس خوبتون
خیلی ممنون بابت دانشی که در اختیارمون میذارید
سلام امیر حسین عزیز
سپاس از حسن نظر و همراهی شما
اقای رجبی در دوره مالیات چه موضوع هایی قراره اموزش داده بشه؟
سلام افشین عزیز
جزییات در آینده در این صفحه:
https://hesabtube.com/tax-course/
مشخص خواهد شد؛ فعلا سرفصل ها به صورت کامل تهیه نشده است.