فرض تفکیک شخصیت

شماره: فصل پنجم - قسمت دوم
مدرس: بهنام رجبی
زمان: 18 دقیقه
view

دسته بندی: آموزش حسابداری

برای حمایت از ما ویدئو ها را در یوتیوب تماشا کنید

arrow-blue-down

تعریف فرض تفکیک شخصیت در حسابداری

با عرض سلام به کاربران عزیز سایت حساب تیوب، در قسمت دوم از فصل پنجم آموزش حسابداری مقدماتی قرار داریم و در این قسمت می خواهیم به فرض تفکیک شخصیت در حسابداری بپردازیم.

این فرض به این موضوع اشاره دارد که شخصیت واحد اقتصادی و شخصیت مالک یا مالکین آن واحد اقتصادی، کاملا مجزا و از یکدیگر تفکیک هستند. یک فروشگاه شخصی کوچک تا یک شرکت سهامی بزرگ، هر دو ی این ها واحد اقتصادی و شخصیتی مجزا محسوب می شوند.

 اگر یک انسان را در نظر بگیریم این شخص ممکن است دارای دارایی ها یا بدهی هایی باشد که مربوط به خودش است، فرض تفکیک شخصیت به ما می گوید اگر یک شرکت یا فروشگاه را در نظر بگیرید این شرکت یا فروشگاه نیز دارای شخصیت مستقل خود است و دارای دارایی ها و بدهی های مربوط به خود است. حتی در صورتی که شما مالک آن کسب و کار باشید باز هم آن دارایی ها و بدهی ها برای خود آن شرکت یا فروشگاه است یعنی دارای یک شخصیت مستقل می باشد.

 در حالت های مختلف نیز این قضیه صدق می کند مثلا اگر چند مالک را در نظر بگیریم که صاحب یک شرکت می باشند باز هم تغییری نمی کند یعنی این چند نفر خود دارای دارایی ها و بدهی های مخصوص خود هستند و آن شرکتی که به صورت شراکتی صاحب آن هستند نیز دارای شخصیت مستقل و دارایی بدهی ها و دارایی های خود است.

حتی اگر یک فردی صاحب چند شرکت باشد نیز این امر صدق می کند و تفاوتی ندارد.

اگر مالک کسب و کار، برای امری شخصی هزینه ای پرداخت کرد و از ما درخواست کرد که این هزینه را برای شرکت ثبت کنیم، آیا ثبت این هزینه صحیح است؟

خیر؛ با توجه به فرض تفکیک شخصیت، ما اجازه نداریم هیچ رویداد مالی که مربوط به اشخاص دیگر باشد را در حساب های یک موسسه ثبت کنیم.

گفتیم که هر واحد اقتصادی (کسب و کار) یک شخصیت مجزا و دارای بدهی ها، دارایی ها و سرمایه خود است؛ این موضوع در شرکت های تضامنی به چه شکل است؟

شرکت های تضامنی نوعی استثنا هستند و همانطور که در قانون تجارت تعریف شده، شریک یا شرکای تضامنی در شرکت های تضامنی به صورت نا محدود مسئولیت در وصول بدهی های شرکت را دارند و به نوعی می توان فرض کرد که شرکت های تضامنی در بخش بدهی ها تابع فرض تفکیک شخصیت نیستند.

اگر مالک یک کسب و کار بنا به دلیل نیاز به پول داشته باشد و این پول را از حساب شرکت برداشت کند باید چه کار کنیم؟ آیا این کار  اشتباه است؟ آیا باید مانع برداشت شویم؟

مالکان کسب و کار در صورت نیاز می توانند از شرکت خود پول برداشت کنند، در صورت رضایت و اطلاع سهامداران مانعی ندارد، اما با توجه به فرض تفکیک شخصیت وقتی مالکی از شرکت خود پولی برداشت می کند به شرکت خود بدهکار می شود و طی موعد اعلام شده باید پول را به شرکت باز گرداند.

اگر یک کسب و کار بنا به شرایطی نیاز به پول داشته باشد و نقدینگی کافی نداشته باشد می تواند از مالک کسب و کار پول قرض کند؟

بله؛ کسب و کار می تواند از مالک یا دیگر اشخاص در ارتباط مبالغی را به صورت قرضی دریافت کند، اما این مبالغ به حساب بدهی های آن شرکت منظور و طی موعد اعلام شده باید مبالغ دریافتی خود را به آن اشخاص برگرداند.

ممنون ایم که تا انتهای آموزش همراه ما بودید، از شما می خواهم در شبکه های اجتماعی زیر ما را دنبال کنید تا از آخرین اخبار آموزشی حساب تیوب مطلع شوید.

نظرات

20 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • محمد امین
    2024-10-28 22:14

    سلام کاش یه ثبت بزنید برای این فرض

    پاسخ
  • محمد
    2024-10-25 08:37

    فوق العاده

    پاسخ
  • اگه در شرکت تک مالکی کار کنیم و صاحب شرکت پولی از شرکت بخواهد بردارد باید حسابدار از مالک شرکت سند یا مدرکی مبنی بر برداشت پول بگیرد؟ و اگه صاحب شرکت پول را برنگردون حسابداری چکار باید بکند؟

    پاسخ
    • سلام کاربر گرامی
      در مرحله ای که شما باید برداشت شخصی سهامدار را در سیستم حسابداری ثبت کنید، نیاز به اسناد مثبته دارید و این مورد را باید از ایشان درخواست کنید.
      همچنین شما مسئول برگشت دادن مبالغ نیستید، صرفا اسناد رویداد هایی که رخ میدهد را در سیستم ثبت میکنید.
      سپاس از همراهی شما

  • محمدامین شکوهی کیا
    2024-06-06 20:17

    تشکر فراوان از مطالب مفید و کابردی که به رایگان در اختیار گذاشتید
    ممنون از زحماتتان

    پاسخ
  • باتشکر از آموزشهای خوبتون
    سوالی که داشتم اینه که پس ما کی میتونیم پول برداشت کنیم از شرکت؟ ما کار میکنیم که درامد داشته باشیم دیگه . مخصوصا اگر شرکت شامل ارزش افزوده باشه چطور برداشت کنیم

    پاسخ
  • منصوره دینی
    2024-03-29 11:25

    عالی بود ممنونم

    پاسخ
  • نویدی
    2023-10-16 12:14

    سلام وقتتون بخیر
    خیلی خسته نباشید بابت ویدیوهای خوبتون، اموزشهای حسابداری که دادید واقعا برای من مفید بود و همینطور اموزشهای سپیدار شمارو دیدم و در محل کارم خیلی خیلی بدردم خورد تشکر ویژه دارم از شما و تیم خوب حساب تیوب بابت زحماتی که میکشید همیشه موفق باشید.

    پاسخ
    • سلام نویدی عزیز
      خیلی خوشحالم که ویدیو های آموزشی برای شما مفید بوده است، ممنونم از همراهی شما

  • ریحانه
    2023-10-16 11:53

    سلام آقای رجبی من آموزش حسابداری شما را دیدم و بسیار خوشم اومد سوالم اینه که من تحصیلات حسابداری ندارم اگر آموزش های شما رو ببینم برای ورود به بازار کار کافی هست یا خیر؟ ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.

    پاسخ
    • سلام ریحانه عزیز
      به نظرم فعلا، تمرکزتون را روی آموزش بگذارید و آموزش بیینید، به مرور با استفاده از دوره های مقدماتیو رایگان اماده خواهید شد.
      سپاس از همراهی شما

  • حبیبی
    2023-10-15 12:03

    بسیار عالی ممنون از اقای رجبی و تیم خوب حساب تیوب

    پاسخ
  • سجاد
    2023-10-15 12:02

    اموزشهاتون بی نظیر و بسیار با کیفیت هست تشکر میکنم از زحماتتون

    پاسخ
  • نگار جباری
    2023-10-15 12:00

    به به چه آموزشهای کامل و خوبی
    مرسی از زحماتتون

    پاسخ
  • نادر احمدی
    2023-10-15 11:58

    ممنون از زحماتتون جناب رجبی عزیز

    پاسخ
  • محمدجواد
    2023-10-15 11:51

    سلام اقای رجبی منون میشم امکان دانلود عکسایی که در سایت گذاشتید رو قرار بدید با تشکر

    پاسخ
    • سلام محمد جواد عزیز
      بله روی عکس ها کلیک راست کنید و گزینه دانلود را بزنید.
      سپاس از همراهی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

اشتراک گذاری

آموزش های مرتبط

ویدیو
ویدیو
فهرست
فهرست
نظرات
نظرات
اشتراک
اشتراک